Perfectkeur – Groengek(l)eurd – Op weg naar een CO2 neutrale bedrijfsvoering!2019-11-28T11:10:37+01:00

Groengek(l)eurd?

Eind 2020 wil Perfectkeur een CO2 neutrale onderneming zijn. Wij geloven in rentmeesterschap en daarbij behoort ook de zorg voor natuur en milieu.

Daarom gaan we voortaan Groenkeuren, of nog beter gezegd Groenk(l)euren. Zoals het geel en blauw van ons logo samengevoegd groen wordt, zo willen we onze bedrijfsvoering, diensten en producten zo veel als mogelijk vergroenen.

Direct een boom planten?

Om dit te bereiken nemen wij stappen:

Minimaliseren | Optimaliseren | Compenseren | Inspireren

Onze doelstellingen voor 2020

7500
via ons geplante bomen

7500
0
Huidig aantal geplante bomen.

2.652.000kg
gecompenseerde CO2

2.652.000
0
Gecompenseerde CO2 KG

5000
betrokken klanten

4
0
Betrokken klanten

500
betrokken makelaars

2
0
Betrokken makelaars

Bovenstaande cijfers zijn voor het laatst geüpdatet op 6 november 2019

Minimaliseren

Minimaliseren, kan het minder?

Dat is de eerste stap. Wat kunnen we minder doen. Dat gaat van hergebruik van bekers tot het beperken van het aantal rapporten wat we per inspectie verstrekken.

Maar ook ons nieuwe kantoorpand in 2020 dat volledig gasloos is en waar de mogelijkheden tot het besparen van energieverbruik zijn doorgevoerd.

Optimaliseren

Optimaliseren, kan het beter?

Voortdurende verbetering van ons planningssysteem om ervoor te zorgen dat onze inspecteurs zo min mogelijk kilometers maken.

Het vergroenen van onze bestaande diensten door het toevoegen van woningspecifieke besparings- en verbetermogelijkheden bij door ons gekeurde objecten. Maar ook door te innoveren met nieuwe diensten zoals een duurzaamheidscheck, NOM-inspecties en verbeterde energieadviezen.

Compenseren

Compenseren, als het niet anders kan.

We zouden graag willen, maar we kunnen niet in één jaar onze uitstoot CO2-neutraal maken. Daarom gaan we ook compenseren.

In een nu nog droog en leeg gebied, in Spanje, wordt een bos aangelegd. Een groeibos zou je het kunnen noemen, want voor de keuringen die wij uitvoeren, zullen er bomen worden geplant. Zo compenseren we onze CO2-uitstoot en wordt daar de omgeving weer groengekleurd.

INSPIREREN

Inspireren, samen k(l)euren we nog groener!

Wij gaan de samenwerking aan met Loyaltree, een groene onderneming met een duidelijke missie.

Deze onderneming bebost droge en controleerbare gebieden in Europa om de natuur te herstellen, CO2 te reduceren en ontbossing tegen te gaan.

Wij zoeken ook de samenwerking met u als onze partners om te zorgen dat we zoveel mogelijk bomen de grond in krijgen in 2020. Dat is onze natuur toch wel waard?

Op verschillende manieren willen consumenten en ook onze zakenpartners inspireren en uitdagen om samen te bouwen aan een groenere wereld.

Samen naar Groengek(l)eurd!

Groengek(l)eurde nieuwsberichten!

Vacature: “Epa Adviseur”

26 april 2019|

Wij zoeken een: “Epa Adviseur” De functie van een energieprestatie adviseur is geknipt voor iemand met kennis van bouwkunde en/of installatietechniek. Het accent bij [...]

Lees alle groengek(l)eurde nieuwsberichten!

Goedendag,

Wij helpen u graag om direct te vinden wat u zoekt!


Onze kernwaarden

Gecertificeerd & Betrouwbaar

Meer info over kwaliteit