Kansen door verandering; Energie!?

Het zal niemand ontgaan zijn dat energie op de agenda staat. Gewild of ongewild, iedereen krijgt de komende jaren te maken met de gevolgen van wat wel de “energietransitie” wordt genoemd. Fossiele brandstoffen raken op, vervuiling blijkt een effect te hebben we zullen met elkaar als samenleving moeten bewegen naar het gebruik van nieuwe vormen van energie. Schoner, duurzamer en daarmee minder belastend voor onze leefomgeving.

Energietransitie, wat betekend het nu eigenlijk? Energie in dit geval is de kracht die gebruikt wordt om warmte, licht en beweging te genereren. En daar gebruiken we nogal wat van. Er zijn maar weinig handelingen die we doen zonder dat daar andere hulpbronnen bij komen kijken zonder opgewekte energie zoals elektriciteit of brandstof. De definitie van transitie is; een structurele verandering die het resultaat is van op elkaar inwerkende en elkaar versterkende ontwikkelingen op het zelfde gebied.

In de vastgoedsector hebben we vooral te maken met de hoeveelheid energie die verbruikt wordt om gebouwen te verwarmen en te verlichten. De overheid zal inzetten op een verlaging van die hoeveelheid energie om aan de verbruikerszijde ook winst te maken door isolerende maatregelen te verplichten. Daarnaast zal de overheid proberen om zoveel mogelijk innovatie aan vastgoed te koppelen ook waar het opwekken van energie betreft zoals met zonnepanelen en warmtepompen.

Kijk op perfectkeur.nl/energie voor aan de energietransitie gerelateerde producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.