Kansen door verandering; Energie!?

Het zal niemand ontgaan zijn dat energie op de agenda staat. Gewild of ongewild, iedereen krijgt de komende jaren te maken met de gevolgen van wat wel de “energietransitie” wordt genoemd. Fossiele brandstoffen raken op, vervuiling blijkt een effect te hebben we zullen met elkaar als samenleving moeten bewegen naar het gebruik van nieuwe vormen van energie. Schoner, duurzamer en daarmee minder belastend voor onze leefomgeving.

Energietransitie, wat betekend het nu eigenlijk? Energie in dit geval is de kracht die gebruikt wordt om warmte, licht en beweging te genereren. En daar gebruiken we nogal wat van. Er zijn maar weinig handelingen die we doen zonder dat daar andere hulpbronnen bij komen kijken zonder opgewekte energie zoals elektriciteit of brandstof. De definitie van transitie is; een structurele verandering die het resultaat is van op elkaar inwerkende en elkaar versterkende ontwikkelingen op het zelfde gebied.

In de vastgoedsector hebben we vooral te maken met de hoeveelheid energie die verbruikt wordt om gebouwen te verwarmen en te verlichten. De overheid zal inzetten op een verlaging van die hoeveelheid energie om aan de verbruikerszijde ook winst te maken door isolerende maatregelen te verplichten. Daarnaast zal de overheid proberen om zoveel mogelijk innovatie aan vastgoed te koppelen ook waar het opwekken van energie betreft zoals met zonnepanelen en warmtepompen.

Het is duidelijk dat er zeker ook in de vastgoedsector grote kansen zijn met producten en diensten op energiegebied.

Een aantal interessante diensten en producten!

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal interessante diensten en producten die wij aanbieden rondom het vraagstuk van de energietransitie.

NOM – Nul op de Meter advies voor woningen

Stelt u zich eens voor, dat uw woning zo wordt gerenoveerd dat het een Nul-op-de-Meter-woning (NOM) wordt. Dat heeft ongelofelijk veel voordelen. De renovatie naar een NOM-woning geeft de mogelijkheid een nieuwe look te geven aan uw woning zowel binnen als buiten. Daarnaast krijgt uw woning een bijzonder hoog wooncomfort en gezond binnenklimaat.

Maatwerk energieadvies voor woningen

Met een maatwerk energieadvies voor uw woning krijgt u inzicht in besparingsmogelijkheden die een woning biedt. Ook krijgt u inzicht in de kosten die energiebesparende maatregelen met zich meebrengen. Uiteraard ook voorzien van de besparingen die er kunnen worden gerealiseerd.

Energie-index certificaat (BRL9500)

De Energie-Index is een instrument waarmee het mogelijk is om een exactere bepaling van de energieprestatie van een woning te berekenen als alleen de letteraanduiding van een energielabel. Bij een Energie-Index ontvangt de woningeigenaar automatisch een definitief energielabel.

EPA-U energieadvies en -label

Het rendement en de kwaliteit van uw vastgoedportefeuille heeft voor u, als eigenaar en/of beheerder, de hoogste prioriteit. Met een gecertificeerd energielabel, wat zich specifiek richt op zakelijke objecten, voorzien onze specialisten u snel en doordacht van een zeer renderend energiebesparingplan.

EPA Utiliteit tot label C

Vanaf 2023 moeten kantoorgebouwen minimaal een label C hebben. Perfectkeur ontwikkelde het “EPA-U – Label C” rapport. Een aangepast vereenvoudigde en goedkopere variant van het uitgebreide zakelijke energieadvies (EPA-U). Wij berekenen voor uw vastgoed de meest duurzame, financieel meest interessante en kortste route naar Label C.

Gasloos inspectie

Deze nieuwe inspectie is een antwoord op de vraag; wat kost het om mijn woning gasloos te maken? Wat kost het en welke maatregelen zijn er nodig om dit te realiseren. Een vraag die we steeds vaker krijgen nu de overheid besluiten heeft genomen met een ambitie om de Nederland huishoudens gasloos te maken.

Een aantal gerelateerde nieuwsberichten!

Een greep uit de meest recente nieuwsberichten rondom het thema energie.

EPA-U tot label C

Het zal niemand ontgaan zijn dat energie op de agenda staat. Gewild of ongewild, iedereen krijgt de komende jaren te…

Nul op de Meter!

Nul op de Meter!? Perfectkeur is lid van het consortium van 033Energie in Amersfoort. Als onderdeel daarvan presenteerde PerfectKeur vandaag…