Neem een Energie Bespaar Advies van Perfectkeur en krijg inzicht in de energiebesparende maatregelen die u moet nemen.

Energie Bespaar Advies

vanaf € 275,-

Het Energie Bespaar Advies van Perfectkeur is de meest uitgebreide adviesdienst voor de verduurzaming van uw woning. Onder begeleiding van onze EP-adviseur start u direct met energie besparen aan de hand van concrete acties.

Let op: De vanaf-prijs is van toepassing i.c.m. recent door Perfectkeur opgenomen energielabel. Heeft u dat niet? Kies dan de optie dat u nog geen energielabel heeft.

 • Drie scenario’s
 • Incl. berekening
 • Maatwerk

Energie Bespaar Advies

Onze dienst

Meer over het Energie Bespaar Advies

Image
In alle situaties

Een Energie Bespaar Advies geeft u inzicht

Er zijn drie situaties waarbij wij een Energie Bespaar Advies aanbevelen:

 • Bij de verkoop van uw woning
 • Voor de financiering van een nieuwe woning
 • Voor verduurzaming van uw bestaande woning
Direct bestellen

Lees hieronder verder over de voordelen

Image
Voordeel 1:

Een hogere verkoopwaarde

Met een Energie Bespaar Advies maakt u inzichtelijk met welke investering u naar een doorgerekend hoger energielabel voor uw woning gaat. Op basis daarvan weet u ook wat de potentiële hogere verkoopwaarde van uw woning is. Uw makelaar adviseert u daar graag bij.

Een woning in de verkoop met een kant en klaar Energie Bespaar Advies is dus een goede aanvulling op de verkoopstrategie.

Image
Voordeel 2:

Meer comfort in de woning

Heeft u pas een huis gekocht of wilt u liever in uw huidige woning blijven wonen? Dan wilt u toch optimaal comfort? Het Energie Bespaar Advies geeft u precies aan wat u moet doen om dat comfort te verhogen.

In ons adviesrapport krijgt u overzichtelijk de maatregelen om energie te besparen.

Image
Voordeel 3:

Spaar geld en het klimaat

Energie besparen zorgt voor lagere energiekosten voor de woning. Zeker in deze tijden van hoge energieprijzen kan dat aanzienlijk voordeel opleveren.

Daarnaast draagt het bij aan de doelstellingen die wij gezamenlijk hebben gesteld ten aanzien van het klimaat. En dat laatste is eigenlijk geen keuze meer.

Ja, ik wil ook besparen

Let op: Wij geven advies. De rest doet u!

Image
Onze expertise

Zwart op wit vastgelegd

Ieder Energie Bespaar Advies van Perfectkeur voldoet aan de door overheid vastgestelde kwaliteitseisen van het zgn. Maatwerkadvies. Bij steeds meer gemeentes wordt subsidie aangeboden voor het laten maken van zo’n Maatwerkadvies.

Het rapport is specifiek voor uw woning opgesteld, is volledig doorgerekend en er worden u drie pakketten (scenario’s) gegeven.

De rapportage

Volledig en overzichtelijk

Ons Energie Bespaar Advies is het meest uitgebreide energie adviesrapport in de markt. Onze EP-Adviseur komt persoonlijk bij u langs en doet een opname van uw woning waarbij alle facetten bekeken worden die van invloed zijn op de energie bespaarmogelijkheden. Aan de hand van geavanceerde rekensoftware maakt hij vervolgens een doorgerekend advies met concrete waardes waar u direct mee aan de slag kunt.

De belangrijkste onderdelen in het Energie Bespaar Advies

 • Vergelijk van uw huidige kosten t.o.v. het gemiddelde
 • Uw huidige energielabel
 • Overzicht van de besparing op uw energiekosten
 • Drie uitgebreide scenario's
 • Per scenario een overzicht van de te nemen maatregelen
 • Per maatregel een kostenindicatie
 • Per scenario de vermelding van het nieuwe energielabel
 • Per maatregel een uitgebreide toelichting
 • Persoonlijke op maat toelichting van onze adviseur

Aanvullend

Ook goed om te weten

Image
Wij komen naar u toe

Van noord tot zuid en van oost tot west

De EPA-adviseurs van Perfectkeur werken door geheel Nederland. En omdat ze verspreid over Nederland wonen, zorgen we er ook nog eens voor dat we zo min mogelijk onnodige kilometers rijden. Dat is efficiënt en minder vervuilend.

Image
Belangrijk om te weten

In sommige situaties extra kosten

Het is belangrijk onderstaande extra voorwaarden in acht te nemen:

 • Prijs voor het Advies is voor woningen tot 500 m³
 • Meerprijs voor iedere 100 m³ meer: € 35,-
 • Geen energielabel-informatie beschikbaar? Dan zijn de extra kosten € 249,- (Zie: veelgestelde vragen)
 • De genoemde kosten zijn inclusief BTW
Bestel direct

U kunt tot 24 uur voor de afspraak kosteloos annuleren!

Bestel het juiste Energie Bespaar Advies

Om te komen tot een Energie Bespaar Advies moeten wij beschikken over een actueel energielabel (opgenomen na 1 januari 2021) dat door Perfectkeur zelf is opgenomen. In het advies worden namelijk berekeningen gemaakt o.b.v. de waardes zoals bij een Energielabel worden opgenomen door onze adviseurs.

Heeft u geen Energielabel opgenomen door Perfectkeur, dan moeten wij eerst alsnog deze additionele informatie opnemen om de berekeningen in het advies voor u te kunnen maken.

Energielabel is
beschikbaar

 • Perfectkeur heeft het label opgenomen
 • Het energielabel is na 1-1-2021 opgenomen

€ 275,-

Energielabel is
nog niet beschikbaar

 • Perfectkeur heeft het Energielabel niet opgenomen
 • Energielabel is voor 1-1-2021 opgenomen

€ 539,-

Veelgestelde vragen

Wat wilt u weten over het Energie Bespaar Advies?

Nee, dit doen wij bewust niet. Wij geven onafhankelijk verduurzamingsadvies waarin uw belang centraal staat. Zodra Perfectkeur ook leveranciers zou adviseren, komt onze onafhankelijkheid(en mogelijk daarmee de kwaliteit van ons advies) in het geding. Dat willen we uiteraard voorkomen.

Wij hechten veel waarde aan onafhankelijk advies. Wij hebben geen commercieel belang bij het adviseren van bepaalde energie besparende maatregelen en zetten uw belang voor het besparen van energie en verbeteren van uw wooncomfort centraal.

Bij een woning met een inhoud tot 500 m3 duurt de afspraak ongeveer 60 minuten. Bij grotere woningen kan dit uitlopen tot 90 minuten.

De adviseur bereid zich van te voren voor op basis van de door u ingevulde vragenlijst, om op locatie meteen op detailniveau advies te geven.

Let op: Nadat u uw bestelling heeft geplaatst om het onderzoek uit te laten voeren, krijgt u toegang tot ons persoonlijk ‘online klantenportaal’. Daarin vragen wij u om verschillende documenten te uploaden zoals o.a. uw energierekening, jaarnota energie en eventueel beschikbaar energielabel.

Voor het Energie Bespaar Advies is het van belang dat het huidige energielabel van de woning volgens de nieuwste NTA8800 methode opgenomen is. Deze methode is sinds 1 januari 2021 verplicht en dienst als basis voor de berekeningen in het Energie Bespaar Advies.

Er zijn twee situaties waarbij u extra kosten heeft:

 1. Het energielabel van de woning is vóór 1 januari 2021 vastgesteld.
 2. Het energielabel van de woning is opgenomen door een andere adviseur dan Perfectkeur. Dit ongeacht wanneer het is opgenomen.

De extra kosten  bedragen dan: € 249,- (incl. BTW).

Heeft de woning een laag energielabel? Dan is het nog steeds interessant om met een energieprestatie adviseur te kijken welke verduurzamingsmogelijkheden er zijn voor uw woning. Na doorvoeren van de maatregelen in ons rapport heeft u verschillende voordelen:

 • Meer wooncomfort
 • Lagere energielasten per maand
 • Hogere waarde van uw woning

Wilt u, nadat u de verbetering heeft doorgevoerd, dit vastleggen in een nieuw (verbeterd) energielabel? Dan kan Perfectkeur het nieuwe energielabel tegen gereduceerd tarief vaststellen en aanmelden in het nationale register.