Energielabel Woning

  1. Home
  2. Energielabel Woning

Energielabel voor woningen

U gaat uw woning verkopen? Of er komt een andere huurder? Dan heeft u dit energielabel nodig! Direct een energielabel voor woning aanvragen kan hier.

Het betreft het officiele energielabel conform de zogenoemde NTA8800 methode. Per 1-1-2021 is dit het enige officieel goedgekeurde energielabel voor woningen in Nederland. Zoekt u een energielabel voor uw zakelijk vastgoed klik dan hier voor informatie over energielabels in de zakelijk markt en bedrijfspanden.

Het betreft het energielabel voor woningen wat is ingevoerd vanaf 1-1-2021.

Wij helpen u snel en deskundig aan een energielabel voor uw woning. U kunt uw opdracht invoeren via onderstaande button. We maken een afspraak om op locatie de woning in te meten en op te nemen conform de richtlijnen. Daarna werkt de ep-w adviseur het energielabel verder uit. Wij registreren het bij de centrale landelijke database. Tevens ontvangt u het energielabel per email.

Aandachtspunten

De prijs van het energielabel is 299,- inclusief BTW.

  • Prijzen tot 500m³ inhoud. Meerprijs is € 25,- incl BTW per 100m³ extra.
  • NB: Wij hanteren zeer scherpe tarieven voor energielabels. Voor verhuurders, bulkopdrachten, grote en bijzondere objecten kunt u altijd een prijs op maat aanvragen. Mail daarvoor naar label@perfectkeur.nl

Technische Toelichting

Het energielabel is een echt hoofdbreker geworden voor de Nederlandse overheid. Sinds de eerste invoering, onder druk van Europese regelgeving, tot anno 2020 zijn er al diverse varianten de revue gepasseerd. Door de voortdurende kritiek vanuit consumentenorganisaties enerzijds en de Europese wetgever anderzijds is er nog steeds nauwelijks duidelijkheid op dit dossier. Inmiddels is er voor 2021 weer voor een nieuwe lijn gekozen. Vanaf I januari 2021 wordt ook het energielabel bepaald op basis van NTA 8800. Dit energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw. Daarnaast geeft het label inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van het gebouw.

De labelletter op het energielabel wordt bepaald op basis van het primair fossiel energiegebruik in kWh per m2 per jaar (kWh/m 2 .jr). Het primair fossiel energiegebruik (EP2) is de totale hoeveelheid fossiele energie die gebruikt wordt voor verwarming, koeling, warm tapwater en ventilatie.

Vanaf I januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase (www.ep-online.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu