Woonwinst Energieadvies

  1. Home
  2. Woonwinst Energieadvies

Woonwinst Energieadvies

Het wordt steeds belangrijker om woningen te verduurzamen. Maar welke maatregelen leveren het meeste op en welke energiebesparende maatregelen zijn het belangrijkst? Het Woonwinst Energieadvies biedt u een duidelijk overzicht van de huidige stand van zaken rondom de isolatie van uw woning. Per onderdeel krijgt u advies over de mogelijkheden om de isolatie in de woning te verbeteren. Zo heeft u minder energie nodig om uw woning warm te krijgen en houden. Daarnaast ontvangt u advies over maatregelen die energie opwekken zoals zonnepanelen.

Energie Bespaar Budget (EBB)

In het rapport lichten wij de mogelijkheden toe om een Energie Bespaar Budget aan te vragen. Middels een extra depot kunt u bij het merendeel van hypotheekverstrekkers 6 procent bovenop de waarde van de woning financieren voor energiebesparende maatregelen. De eerste 9.000,- euro is hierbij zonder inkomenstoets. U vind hier meer informatie over deze regeling.

Let op: vraag bij het aanvragen van uw hypotheek meteen of de geldverstrekker ook meewerkt aan het Energie Bespaar Budget. Of bekijk hier welke geldverstrekkers meedoen.

Het voordeel van het Energie Bespaar Budget is dat u bij het aanvragen niet direct hoeft te beslissen voor welke energiebesparende maatregelen u het depot wilt gebruiken. Dat geeft u alle vrijheid om in alle rust de juiste keuzes te maken. Keuzes waar u geen spijt van zult krijgen. Naast een duurzame woning, minder kosten leveren de energiebesparende maatregelen u ook nog extra wooncomfort op.

Dat is Woonwinst!

Aanvulling op bouwkundige keuring

Vraag bij uw bouwkundige keuring een Woonwinst Energieadvies aan om een totaalbeeld te krijgen van de woning. Zo weet u met welke onderhoudskosten u rekening dient te houden, maar weet u ook welke energiebesparende maatregelen u geld gaan opleveren. Ook is de uitvoering van de energiebesparende maatregelen handig om direct te combineren met eventuele herstelwerkzaamheden.

Voordelen Woonwinst Energieadvies

  • Het rapport geeft aan welke verbeteringen optimaal zijn voor uw woning.
  • Naast specifiek advies voor uw woning krijgt u ook algemene energie bespaartips.
  • U krijgt een goede indicatie van de kosten van de maatregelen.
  • U kunt het document gebruiken om uw aanvraag het EBB mee te onderbouwen.

Wat kost een Woonwinst Energieadvies?

Een Woonwinst Energieadvies i.c.m. een bouwkundige keuring bedraagt € 65,- inclusief btw.

Aandachtspunten

  • Alleen mogelijk in combinatie met een Bouwkundige Keuring of Bouwkundige Opnamestaat. U krijgt via uw opdrachtbevestiging de mogelijkheid om een Woonwinst Energieadvies toe te voegen aan uw opdracht.
  • Interessant voor woningen met een bouwjaar voor 1992.
  • Financieringsmogelijkheden via het Energie Bespaar Budget zijn niet bij elke geldverstrekker beschikbaar. Houd hier rekening mee met het aanvragen van een hypotheek. Bekijk hier welke geldverstrekkers het Energie Bespaar Budget aanbieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.