Marktpartijen slaan de handen ineen om woningmarkt van het slot te halen.

Ridderkerk – 31 maart 2022. Perfectkeur, Blinqlab en Cribb hebben als leidende partijen in de woningmarkt de handen ineengeslagen en het perfecte makelaarsmaatje, de iMak™, ontwikkeld. Op basis van de data van honderdduizenden woningen van Perfectkeur, Blinqlab en Cribb zijn de partijen er in geslaagd om met uiterst intelligente algoritmes een totaal ander zicht op de woningmarkt te krijgen.

Slimme technologie wordt gecombineerd met data, kennis en ervaring. Het systeem wordt dagelijks verrijkt op basis van fysieke woningbezoeken, gesprekken met klanten en de registratie van woonwensen van klanten. Hierdoor wordt de iMak steeds intelligenter en betrouwbaarder. De verwachting is dat binnenkort iedere succesvolle makelaar zijn eigen iMak bij zich heeft. Deze robot is dé oplossing voor het huidige en toekomstige aanbod én zorgt voor alle informatie en antwoorden op lastige vragen rondom de aan- en verkoop van de woning.

Geslaagde pilot

iMak  analyseert bouwkundige data via de software van bouwtechnisch adviesbureau Perfectkeur en combineert dit met informatie vanuit de beschikbare woning en zoekersdata in Cribb, het onlangs gelanceerde woningplatform in de Nederlandse woningmarkt. Deze informatie wordt aangevuld en verrijkt met de beschikbare plattegronden, fotografie en 3D visualisaties van Blinqlab.

Op basis van het klantprofiel scant iMak  de woningmarkt af voor de geschikte woning voor de klant. Zelfs woningen die nog niet in de verkoop staan worden gescreend. iMak toetst hierbij of de woningeigenaar wellicht wel bereid is om de woning te verkopen. Er is op het niveau van de TU Delft meegedacht met het ontwikkelen van het algoritme dat onder andere rekening houdt met de gedragspatronen van woningeigenaren.

In de eerste pilot in gemeente Raamsdonksveer is het algoritme van iMak  uitgebreid getest i.c.m. gegevens uit de basisregistratie van de gemeente. Hierbij bleek iMak  zeer succesvol en oversteeg het beschikbare aanbod via iMak  het Funda aanbod met een factor 10. De eerste pilot van de iMak is daarmee succesvol afgerond en heeft de partijen doen besluiten om het nu landelijk te gaan uitrollen.

Landelijke dekking

Voor de volgende stap gaan de initiatiefnemers nu op zoek naar 150 makelaars verspreid over heel Nederland om de iMak™  te gaan inzetten. Op basis daarvan wordt de interactie tussen makelaar en iMak verder onderzocht en zo nodig via aanpassing van het algoritme verbeterd. Makelaars kunnen zich via de Lunch Online op vrijdag 8 april aanmelden.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerrit van der Heide
E-mail: pr@perfectkeur.nl