Woningmarkt Explodeert!?

De huizenverkoop in Nederland is in februari 2015 fors gestegen, zowel ten opzichte van januari 2015 als in vergelijking met februari 2014. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster dinsdag 17 maart 2015 publiceerde.

Vorige maand (februari 2015) werden in totaal 11.697 woningen verkocht. Dat is een stijging van 23,9 procent ten opzichte van januari 2015 en 16,6 procent meer dan een jaar eerder in februari 2014. Zowel op maand- als op jaarbasis waren twee-onder-eenkapwoningen het meest in trek, met plussen van respectievelijk 36,1 en 17,5 procent. In beide vergelijkingsperioden was de belangstelling voor appartementen het kleinst, met een toename van 5 procent op maandbasis en een groei van 9,5 procent ten opzichte van februari vorig jaar.

Lees het hele bericht

Bij Perfectkeur is deze toename heel goed merkbaar. Zo hebben we onder andere dit jaar al twee nieuwe bouwkundige inspecteurs aan moeten nemen. Een noodzaak om de toegenomen aantallen bouwkundige keuringen blijvend snel en goed te kunnen verwerken.

2 reacties. Plaats een nieuwe

  • euforie is onjuist. in dec 2014 piek door wetgevingverandering. jan en feb 2015 weer erg laag. vergelijk de cijfers over meer jaren

  • LS,

    Hartelijk dank voor uw reactie. Uiteraard zijn wij ook kritisch op cijfers en vergelijken wij door de jaren heen. We hebben dit bericht overgenomen omdat wij ook in de praktijk van ons bedrijf zien dat er een constante toename is van het aantal aanvragen voor bouwkundige keuringen. Omdat wij altijd enigszins op de markt vooruitlopen, lijkt de ingezette groei dus echt substantieel.

    Zodra er meer cijfers zijn over het eerste kwartaal van 2015 is het eenvoudiger om een vergelijk te maken.

    Wij houden u uiteraard op de hoogte en we zijn benieuwd naar andere ervaringen!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.