Een koopakte met ‘Voorbehoud bouwtechnische keuring’

Een “voorbehoud bouwtechnische keuring” geeft de koper de mogelijkheid om een voorlopige koopakte te ontbinden als de resultaten van een bouwkundige keuring zodanig tegenvallen dat het voorbehoud in werking wordt gesteld. Kijk voor de omschrijving van een goed “voorbehoud bouwtechnische keuring” onder het kopje tips.

Twee mogelijkheden bij het voorbehoud

Eigenlijk zijn er twee mogelijkheden die zich aandienen als u graag een voorbehoud bouwtechnische keurig wilt maken. Beide mogelijkheden zijn prima uitvoerbaar, echter de eerste mogelijkheid heeft een lichte voorkeur omdat dit een eventuele discussie achteraf (en ontbinding van voorlopige koopakte)
overbodig maakt. Perfectkeur kan altijd binnen 4 werkdagen voor een bouwkundig rapport zorgen, dus snelheid is geen probleem!

  1. U keurt de woning voordat de koopakte ondertekend wordt, het voorbehoud bouwtechnische keuring wordt dan niet in de koopakte opgenomen, na de uitvoering beslist u of u wel of niet doorgaat met de aankoop.
  2. U wilt het voorbehoud in de akte, dan komt er een standaardclausule in met een minimum bedrag aan redelijk (constructieve) herstelkosten die mogelijkerwijs uit het keuringsrapport komt.

Tips voor het voorbehoud in de koopakte

Laat de omschrijving duidelijk zijn. Noem altijd de zin “ernstig bouwkundige gebreken” en benoem daarnaast bedragen en omschrijf of dit de
directkosten, termijnkosten of verbeterkosten mogen zijn. Een concreet bedrag voorkomt heel veel discussie over “de ernst van een gebrek”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.