Terugzien en vooruitkijken?

Meestal spreken we over terugkijken en vooruitzien. In dit bericht willen we dit graag omdraaien. Zien klinkt erg definitief en kijken heeft toch iets onzekers. Als we terugzien dan constateren we dat het afgelopen jaar een hectisch jaar is geweest. Een onstuimige introductie van het energielabel, de alsmaar doorgroeiende vraag naar bouwtechnische keuringen van perfectkeur en de introductie van het nieuwe energiebesparingsrapport zijn hierin de meest kenmerkende zaken. Een goed jaar dus waarin we, toch ook vooral dankzij u, opnieuw gegroeid zijn.

Als we vooruitkijken dan is het iets lastiger om te bepalen wat 2009 zal brengen. De huidige economische neergang geeft grote onzekerheid op de woningmarkt. We merken dat, maar hopen dat het een extra stimulans zal zijn om het kwaliteitsniveau van de dienstverlening in de woningmarkt verder te optimaliseren. Een veranderende markt vraagt om nog betere producten en diensten en daar werken wij blijvend aan. Zo hopen wij van de huidige economische situatie, als innovatieve en vooruitstrevende organisatie, toch ‘beter’ te worden en u daar in te laten delen.

Bij deze willen wij u nogmaals heel hartelijk dankzeggen voor de plezierige samenwerking in het afgelopen jaar.

Wij wensen u gezellige kerstdagen en een heel voorspoedig 2009.

Hoe is uw en onze aansprakelijkheid geregeld?

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe onze aansprakelijkheid is geregeld. Een goede vraag, want u als adviserende partij loopt namelijk een risico bij het doorverwijzen naar derden. Als u aan een cliënt adviseert om met een bepaald bedrijf zaken te doen en dit bedrijf voldoet niet aan de wettelijke eisen of heeft ondeugdelijk werk geleverd kan het zijn dat u hiervoor medeaansprakelijk wordt gesteld. Het is daarom belangrijk dat u binnen uw eigen bedrijf in kaart brengt naar welke instanties u doorverwijst en of deze instanties ook voldoen aan de juiste normen.

Wij als perfectkeur hebben een, in ‘adviseursland’, unieke beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Iedere keuring, iedere rapportage en iedere gebeurtenis is verzekerd tot € 2.000.000,- Deze dekking geldt niet alleen voor directe schade, bijvoorbeeld de inspecteur die de vloerbedekking kapot maakt. Wij zijn ook verzekerd voor de schade die ontstaat door een foutieve beoordeling van een inspecteur maakt en waar de schade pas veel later van bekend wordt. Wij kunnen deze verzekering onder andere bieden, omdat we in kwalitatief, juridisch en technisch opzicht voldoen aan de strenge eisen die een verzekeraar stelt. Veel bedrijven in onze branche hebben geen verzekering of alleen een afgeleide persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering die nauwelijks soelaas biedt in het geval van ernstig tekortschieten. Zeker als u namens uw cliënt optreedt, loopt u meer en meer aansprakelijkheidsrisico. Vandaar dat wij hier aandacht aan geven in deze nieuwsbrief.

TIP: Vraag vandaag nog eens bij alle relaties, waar u naar doorverwijst, een kopie van hun aansprakelijkheidspolis.

ISO 9001:2000 certificering behaald.

Al vele jaren maakt perfectkeur het onderscheid in de markt, door op veel punten net iets verder te gaan! In ontwikkeling van rapportages en inspectiemethoden is perfectkeur BV de absolute leader en innovator in de inspectiebranche. Als gecertificeerd inspectiebedrijf is ons kwaliteitsniveau gewaarborgd. Naast de verschillende deelcertificeringen voor specifieke onderzoeken hebben wij sinds afgelopen zomer ook ons bedrijf gecertificeerd.

De ISO 9001:2000 geeft u de zekerheid dat de kritische bedrijfsprocessen duidelijk zijn georganiseerd en tevens ook worden bewaakt. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een correcte klachtenbehandelingprocedure en  weet u dat de planning op een vaste en correcte wijze wordt behandeld. Maar ook daarbij behoren kwaliteitsaudits en training van onze bouwkundige inspecteurs. Zo kunnen wij u als klant garanderen dat onze inspecteurs een goed kwaliteitsniveau en een correcte manier van werken bieden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.