Met het weer de afgelopen weken is het fijn als je een dak boven je hoofd hebt. Maar wat nu, als het dak niet zo waterdicht is als je hoopt? Dan kun je twee dingen doen: oplossen of leven met de gevolgen.

Als je in zo’n geval leeft met de gevolgen, ga je potjes en pannetjes verzamelen. Je zet ze onder de gaten neer, zodat ze het overtollige regenwater dat door het dak stroomt, opvangen. Misschien kun je daarmee zelfs nog besparen op de rekening van de waterleidingcentrale! Nadeel is natuurlijk wel dat je compleet getikt wordt van het gedrup.

Oplossen is een alternatief. Je kan de gaten in je dak namelijk ook dichten. En dan niet zoals elk ander mens zou doen. Nee, je doet het uniek. Je hebt nog een paar deuren liggen. Deuren? Ja, deuren. Die sleep je met pijn en moeite je vergiet, eh, dak op. Legt ze neer in prachtig mozaïek patroon en tada: deurbedekking. Zo kun je ’s nachts zelfs naar de sterren kijken. En je weet wat ze zeggen: ‘het beste licht, is zonlicht’. Iedereen is blij en jij zit lekker droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.