Het besparen van water!

Nederland heeft erg betrouwbaar, schoon kraanwater. Het is ontzettend belangrijk daar zuinig mee om te springen, om energieverspilling en verdroging tegen te gaan. Ook voor uw waterrekening is besparen gunstig. Het winnen van drinkwater uit grond- en oppervlaktewater kost veel energie en er worden milieubelastende chemicaliën ingezet voor zuivering. Zuinig zijn met water is dubbel besparen. U bespaart water uit, en energie voor waterzuivering, en daarnaast ook nog stookkosten voor het opwarmen van het water. Door bewust om te gaan met water, treft u in positieve zin, het milieu en uw bankrekening met deze plezierige combinatie.

Als er door de bijvoorbeeld voor een verbouwing kranen worden geplaatst op plaatsen waar veel water wordt verbruikt, denk dan ook een aan mogelijkheden om water te besparen. Er zijn diverse mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het plaatsen van doorstoombegrenzers in de kra(a)n(en). Alle mogelijkheden vindt u in het
energielabel en -besparingsrapport. In een Perfectlabel energiebesparingrapport wordt er uitgebreid informatie verstrekt over het besparen van water specifiek voor uw eigen woning.

Lees informatie over het standaard energielabel voor woningen.

Meer informatie over het uitgebreide energiebesparingsadvies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.