Verbouwen is keuzes maken

Wanneer u gaat verbouwen, moeten opeens in vaak korte tijd allerlei beslissingen worden genomen. Zaken die ook het milieu aangaan zoals wat voor soort glas, isolatie en hoe muren en vloeren wilt gaan afwerken. Wij maakten een overzicht van zaken die de revue kunne passeren.

Isoleren, eenvoudig en altijd goed!

Wilt u uw het object van uw verbouwing energiezuiniger en meer comfortabel maken, dan kunt u hogere eisen stellen aan de isolatie van het object. Hoe beter geïsoleerd, hoe meer energie u bespaart en hoe groter het comfort wordt ervaren. Lees meer over toepassing en werking van isolatiematerialen in onze bouwkundige Kennisbank.

Het besparen van water!

Als er door de verbouwing kranen worden geplaatst of plaatsen waar water wordt verbruikt, denk dan ook een aan mogelijkheden om water te besparen. Er zijn diverse mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het plaatsen van doorstoombegrenzers in de kraan. In een perfectlabel energiebesparingrapport wordt er uitgebreid informatie verstrekt over het besparen van water voor uw eigen woning.

Komen er ramen, wat is dan de beste beglazing?

Alhoewel weinig mensen tegenwoordig nog voor enkel glas zouden kiezen, is het toch raadzaam dit artikel goed te lezen. Want naast enkel glas in plaats van dubbelglas, zijn er vele soorten van dubbel glas die vaak niet standaard worden aangeboden.

Wat ook erg interessant kan zijn is dat u bij de verbouwplannen rekening houd met de stand van de zon. De ligging van de ramen kan bepalend zijn. Staan de ramen op het zuiden, dan kunt u met grote ramen optimaal profiteren van de warmte van de zon. Liggen de ramen op het noorden dan kiest u beter voor kleinere ramen. U verliest dan een stuk minder warmte via de ramen. Alle info over beglazing in onze bouwkundige Kennisbank.

Als u wilt weten welke glas het beste isoleert, neem dan als vuistregel dat hoe hoger de isolatiewaarde, hoe meer energie u bespaart. Het allerbeste is HR++-glas. Na uitvoering van een perfectlabel of epa maatwerkadvies kunt u precies zien wat de kosten en besparingen zijn van de verschillende soorten dubbel glas specifiek voor uw woning.

Naad- en kierdichting

Kieren bij ramen en deuren veroorzaken warmteverlies en onaangename tocht in huis. Een tochtig huis voelt koud aan, en daardoor kan u de neiging hebben om de thermostaat hoger te zetten. Let er bij de plaatsing van de ramen op, dat deze niet kieren. Laat de kieren onder de deuren binnenshuis zitten, dat draagt bij aan een goede luchtcirculatie. In een perfectlabel besparingsrapportage wordt er uitgebreid informatie verstrekt over het binnenmilieu van de woning.

Hoe kunt u optimaal verwarmen?

Voor de verwarming van de uw object kunt u kiezen uit vele verschillende toepassingen. Zo kan het voordelig zijn om te kiezen voor vloer- en/of wandverwarming of verwarming met radiatoren. Een voordeel van vloerverwarming en wandverwarming is de betere luchtkwaliteit door minder stof.
U kunt op onze site berekenen wat de benodigde cv capaciteit is.

Ventilatiesysteem en binnenmilieu.

Bij een goede isolatie is het belangrijk om ook goed te ventileren. Anders kunnen er vochtproblemen ontstaan. Ventilatie voert de vochtige en vervuilde lucht af, en hiervoor in de plaats moet verse lucht aangevoerd worden. Gebeurt dit niet, dan kan de binnenlucht ongezond worden en kunnen er vochtproblemen ontstaan, zoals zwam en schimmelvorming. In een energiebesparingsrapportage wordt er uitgebreid informatie verstrekt over het binnenmilieu van de woning.

Perfectlabel of Maatwerkadvies!

Een verbouwing brengt direct de kans mee om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Als u een goed begin wilt maken om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen in uw woning, laat dan een van onze gecertificeerde inspecteurs een inspectie bij u uitvoeren.

In eerste instantie kunt u al veel inzicht krijgen in nut en noodzaak door het Perfectlabel. Vanuit het Perfectlabel energiebesparingrapport heeft u al legio mogelijkheden om inzicht te krijgen in de schatting van de kosten en te verwachten besparingen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.