Onze oplossing voor het nieuwe Energielabel 2015

Onze oplossing voor het nieuwe Energielabel 2015

Het probleem van de overheid

Zoals de bijgevoegde groene afbeelding laat zien, is de overheid erg rooskleurig over het gemak waarmee het nieuwe energielabel straks gemaakt kan worden. Begrijpelijk vanuit hun standpunt gezien, want er moet een verplicht energielabel komen, zodat we voor Europa aan onze verplichtingen voldoen. Uitstel is er al meerdere malen geweest en de coulance daarbij vanuit Europa is definitief op. De overheid is op deze manier voor het blok gezet en heeft – om die reden –  een oplossing bedacht waarmee alle partijen redelijk kunnen leven.

Het probleem voor de markt

Ach, het valt wel mee, na zeven jaar van onduidelijkheid in dit dossier. Er zal inmiddels geen marktpartij meer echt wakker liggen over het al dan niet effectief zijn van het energielabel. Wat wel vervelend is voor vele marktpartijen is dat ze zich op dit moment (2 weken voor de verplichting) nog steeds niet voor kunnen bereiden op de komst van het label. Dit omdat de softwarematige kant nog steeds niet klaar is. We wachten gewoon nog even af.

Het probleem voor de woningverkoper

De onduidelijkheid duurt voort en straks bent u bij passeren vanaf 1 januari echt in een aansprakelijkheidspositie met betrekking tot de aanwezigheid van een label. Er wordt straks van u verwacht dat u allerlei input gaat leveren voor vaststelling van het label. Daarbij moet in een aantal gevallen ook bewijslast worden geleverd. Denk daarbij aan tenaamgestelde facturen van uitgevoerde werkzaamheden, foto’s, tekeningen enz.

De oplossing van Perfectkeur

De oplossing voor het nieuwe energielabel is dat wij dat ook echt anders gaan doen. Alle omwegen gaan we weghalen en we gaan u straks een perfect product leveren wat echt heel eenvoudig door u is te gebruiken. Zonder enige onduidelijkheid en voor een prijs van rond de € 50,- heeft u straks altijd een definitief goedgekeurd, vernieuwd energielabel. Graag zouden wij u de details bekend maken, maar daarvoor zijn we nog afhankelijk van een aantal kleine specifieke antwoorden die we van de overheid zullen krijgen. In ieder geval zullen we u van dienst zijn met een perfect en betaalbaar product wat alle energielabelzorg uit handen neemt. Als u de berichtgeving rondom het label niet wilt missen, vul dan rechts van dit bericht uw e-mailadres in onder het kopje ‘abonneer je op ons nieuws’.

Klik hier voor de info van ons nieuwe product voor een gegarandeerd goed definitief energielabel!

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Hoera, maar nog steeds weten we niet wat we aanmoeten met een oplevering van een appartement dat op 5 januari wordt geleverd. Het adres is Rembrandtweg 200-B, 1181 GZ Amstelveen.
  Appartement is gebouwd in 1995.
  Kunnen jullie een label leveren voor het bedrag van 50 euro of zal het nog niet nodig zijn op deze datum?

  Met vriendelijke groet,

  Wind makelaars.

 • Het is nog steeds erg onzeker of er daadwerkelijk op deze datum al opgeleverd kan worden omdat onduidelijk is de infrastructuur van de overheid daadwerkelijk gereed zal zijn op die datum.
  Er zijn nog steeds veel onduidelijkheden over de afhandeling en systematiek rondom het label.

  Wij adviseren in dit geval dan toch te kiezen voor een bestaand energielabel.
  Zie ook: http://perfectkeur.nl/perfectkeur/energielabel-risico-voor-passeren-eerste-drie-weken-januari-2015/

  Mocht het wel mogelijk zijn rond die datum, dan zetten we de opdracht om in een nieuwe versie van het label voor de genoemde prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.