Perfectkeur laat de keuring voor oplevering uitvoeren door onze dochterorganisatie Woningkeur. Klik voor meer informatie.

Oplevering van uw nieuwbouwwoning

(klik hier voor oplevering bij verbouwing)

Een oplevering volgt altijd nadat een nieuwbouw gereed gekomen is. Een oplevering wil zeggen dat er een controle plaatsvindt op de uitgevoerde werkzaamheden. Vastgesteld wordt of deze conform de afspraken plaats hebben gevonden, of de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden voldoende is en of er geen andere gebreken zijn. De inspecteurs van Perfectkeur zijn opgeleid om u deskundig te adviseren en tevens een volledige inspectie uit te voeren.

Opleveren met meerwaarde.

Wat is de meerwaarde van een oplevering van Perfectkeur/Woningkeur? Een oplevering van Perfectkeur levert meerwaarde in diverse vormen:

 • Onze inspecteurs zijn voorzien van een zeer moderne uitrusting waarmee meer metingen en inspectiepunten mogelijk zijn dan bij een ´traditionele´ oplevering.
 • Bij discussie is het bouwbesluit altijd leidend, een samenvatting van de besluiten (woningborg) zijn in het bezit van de inspecteur.
 • Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en hebben geen enkele relatie of betrekking met het uitvoerende bouwbedrijf of projectontwikkelaar. Dat geeft ons alle vrijheid om kritisch te zijn.
 • Als de uiteindelijke oplevering plaats vindt, is het verstandig om eventuele gebreken of vragen waar u zelf nog mee zit vooraf aan de Perfectkeur/Woningkeur inspecteur mee te delen, deze zal dit controleren en indien van toepassing rapporteren in het proces verbaal van oplevering.

Wilt u meer informatie over begeleiding van nieuwbouw, bouwfasebegeleiding, klik hier.

Vooroplevering

Bij nieuwbouw zijn er vrijwel zeker een aantal gebreken die door de bouwer hersteld dienen te worden. Gemiddeld vinden de inspecteurs van Perfectkeur zelfs meer dan 25, soms ernstige, gebreken. Wij begeleiden u bij de oplevering (proces verbaal) en verzorgen middels een rapportage een gedetailleerde opgave van de geconstateerde gebreken. Hierna heeft de bouwer gelegenheid om de gebreken te herstellen, tot dit moment heeft u het recht het laatste depotbedrag niet vrij te geven.

Veelal is er voor de definitieve oplevering een zogeheten vooroplevering. Dit is het moment, meestal drie weken voor de oplevering, waarop wij u graag terzijde staan. We zien in de praktijk dat gebreken, die al tijdens de vooroplevering worden gevonden, sneller hersteld worden. Het zorgt in ieder geval voor een stuk rust, dat u als de definitieve oplevering heeft u ook echt kunt starten in uw nieuwe woning.

Direct een afspraak maken voor een oplevering van uw nieuwbouwwoning?

2 reacties. Reactie plaatsen

 • arjen van der ploeg
  13 maart 2018 16:48

  hallo.

  ik had jullie site ongeveer een half jaar geleden opgeslagen i.v.m. opleveringskeuring nieuwbouwwoning.
  doen jullie dit nog steeds?
  waar wordt allemaal op gecontroleerd en wat zijn de kosten

 • Perfectkeur
  13 maart 2018 18:55

  Geachte heer van der Ploeg,

  We hebben begin dit jaar besloten deze voortaan door te verwijzen naar Woningkeur. Kijk op http://woningkeur.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.