Algemene informatie betreffende een Olietank.

 

Olietank in de tuin.

Soms ligt er bij een huis nog een oude olietank onder de grond. Vaak is er niets van te zien, maar het risico is dat de tank op een gegeven moment doorroest en de bodem daardoor wordt verontreinigd. De eigenaar van de woning is in zo’n geval aansprakelijk.

Heeft u een tank in de tuin?

De olietank stamt nog uit de tijd dat we de verwarming op olie stookten. Niet elke woning stookte olie en alleen als er plaats voor een tank was werd die ingegraven. Na verloop van tijd is niet altijd meer zichtbaar dat er een tank ligt onder de grond.

Hoe kunt u een tank opsporen?

In veel gevallen is er bovengronds nog zichtbaar dat er een tank is. Hieronder vindt u een aantal mogelijke aanwijzingen, waaruit u zou kunnen afleiden dat er een tank aanwezig is of aanwezig is geweest.

Het vulpunt

Tanks werden gevuld via een putje. De deksel is van metaal en heeft vaak de naam van oliemaatschappij. Zoek het putje in de tuin of de straat naast het huis.

Ontluchting

Tanks hadden een ontluchtingspijp, meestal langs een muur. Zo´n pijp heeft meestal een opening naar beneden tegen inregenen. Als de pijp er niet meer is, zijn er soms nog gaatjes in de muur te zien.

Leidingwerk

Leidingen van de olietank naar het huis zijn dikker dan de leidingen die tegenwoordig in gebruik zijn. Onder de vloer of in de kruipruimte zijn de olieleidingen vaak nog aanwezig.

Tank opsporen

Een andere mogelijkheid is om de tank te zoeken met behulp van detectiemateriaal. In zo’n geval wordt de tank opgezocht met behulp van een metaaldetector.

Bodemonderzoek geeft zekerheid!

Als u geen aanwijzingen heeft gevonden en toch zekerheid wilt hebben, kunt u eenbodemonderzoek uit laten voeren. In zo’n geval worden er bodemmonsters genomen om te kijken of de grond schoon is. Ook wordt er met een metaaldetector gezocht op de aanwezigheid van een olietank.

Let op: Perfectkeur doet geen bodemonderzoek of onderzoek naar specifiek de aanwezigheid van een olietank. Bekijk hier onze diensten

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Kunt u een inschatting geven de kosten voor bodemonderzoek. Gaat om een huis uit 1954, 450m2?

  • helaas zijn wij helemaal gestopt met bodemonderzoeken. Beste kunt u toch even een andere partij benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.