Meer bewustwording noodzakelijk tijdens aankoopproces woning

Persbericht

Meer bewustwording noodzakelijk tijdens aankoopproces woning

Perfectkeur lanceert een nieuwe standaard voor bouwkundige keuringen

 

Ridderkerk, 19 maart 2024Woningkopers zijn zich in veel gevallen onvoldoende bewust van de bouwkundige staat van hun aankoop. Dit komt door onvoldoende informatie tijdens het aankoopproces. Dat is de visie van Perfectkeur op basis van 20 jaar ervaring in de markt. Dat is ook de visie van de branche en de overheid. Daarom lanceerde het bedrijf een nieuwe standaard voor bouwkundige keuringen. Die maakt woningzoekers meer bewust van de aankoop die ze voornemens zijn te doen.

In de huidige woningmarkt is er een grote concurrentie tussen woningkopers. Hoewel de aankoop van een woning een grote financiële impact heeft, worden aankoopbeslissingen in korte tijd genomen. Als gevolg hiervan wordt noodzakelijk onderzoek over de bouwkundige staat en fundering te vaak achterwege gelaten.

Het begint met bewustwording
“Niet iedere woningaankoop kent gevaren. Het gaat er vooral om dat kopers zich bewust worden van mogelijke risico’s”, aldus Gerrit van der Heide, directeur van Perfectkeur. “In onze nieuwe werkwijze houden wij daar rekening mee door klanten vooraf een op data gebaseerde analyse van de buurt toe te zenden” aldus van der Heide. Deze bouwkundige data-analyse maakt de koper vooraf bewust van de bouwkundige risico’s die in de buurt van de woning voor kunnen komen.

De bouwkundige data-analyse wordt samengesteld op basis van ca. 12 jaar verzamelde informatie door Perfectkeur. Dat is unieke en gevalideerde data van meer dan 200.000 woningen en miljoenen datapunten.

Weloverwogen beslissing
Daarnaast biedt Perfectkeur in de nieuwe aanpak  een voor de consument leesbare samenvatting van de keuring. Deze samenvatting geeft de klant direct inzicht in alle mogelijke risico’s, gebreken en kosten. Op basis daarvan kan een rationele weloverwogen beslissing worden genomen. Daarnaast ontvangt de consument het uitgebreide en volledige bouwkundig rapport.

Bescherm de consument
De beleidslijn vanuit de overheid is ook dat zij consumenten meer bewust willen maken bij de aankoop van een woning. Het is van belang dat zij zich vooraf bewust zijn van mogelijke risico’s zodat ze de juiste aankoop-beslissing kunnen nemen. Correcte en relevante informatie over de bouwkundige staat van de woning en fundering is daarbij van essentieel belang.

Over Perfectkeur
Perfectkeur bestaat 20 jaar en is marktleider in Nederland voor bouwkundige keuringen. De organisatie stelt zich ten doel om rondom de aan- en verkoop van woningen en (zakelijke) huurtransacties bouwkundige-, energetische- en funderingsadviezen te geven. Ze wil klanten vooraf op basis van data en feitelijk onderzoek inzicht geven om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen zodat achteraf teleurstellingen voorkomen worden.

 

—- voor de redactie —-

Contactpersoon:
Jeroen Wilhelm
J.wilhelm@perfectkeur.nl
06-10537311