Handhaving van Energielabelwetgeving en EPA-U.

Energielabel voor de utiliteitsbouw per 1 juli 2015 verplicht!

Per 1 juli 2015 is een energielabel verplicht bij de oplevering, verkoop of verhuur van utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, scholen, horeca, sporthallen en ziekenhuizen. Dit zal als gevolg hebben dat rond deze periode ook de handhaving zich zal gaan ontwikkelen. Zeker bij de grootzakelijke objecten zal de handhaving streng zijn. Al vanaf 1 juli dit jaar kan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een bestuurlijke boete opleggen, bij het niet naleven van deze energielabelplicht. Dit betekent dat de ILT controleert of het energielabel afgemeld is bij de RVO als er mutatie van een gebouw heeft plaatsgevonden. De verkoper riskeert anders een dwangsom die, afhankelijk van de grootte van het object, kan oplopen tot € 20.250,-.
Perfectkeur stelt voor haar klanten al vele jaren EPA-U labels vast. We zijn daarvoor zelfstandig gecertificeerd, wat een garantie is voor hoogstaande kwaliteit. Vanzelf voeren we deze dienst door het hele land uit. De vele honderden EPA-U labels van dit jaar bewijzen dat we uitstekende kwaliteit weten te combineren met een prima prijs en een snelle service. Zoals u van ons gewend bent.

Klik hier voor een offerte aanvraag voor EPA-U.

Handhaving van Energielabelwetgeving en EPA-U.

Vanuit diverse hoeken hebben wij inmiddels vernomen dat de handhaving van de wetgeving op energielabel voor zowel de zakelijke markt als de particuliere markt inmiddels serieuze vormen begint aan te nemen. Er worden door de overheid voor de particuliere markt nu al brieven verzonden waarin er een waarschuwing wordt afgegeven om binnen zes weken alsnog aan de verplichtingen te voldoen, daar er anders een dwangsom wordt opgelegd van € 405,- Het energielabel voor woningen is sinds 1 januari 2015 verplicht.

U heeft hierbij twee mogelijkheden. We stellen een energie-index voor u op. Dit is het getal dat de energieprestatie van de woning aangeeft. Dit is nodig bij financiering voor duurzame maatregelen en bij verhuur. Daarbij ontvangt u gratis het energielabel (de letter) die nodig is bij de overdracht van de woning. Wij regelen dit hele traject. U hoeft zelf helemaal niets te doen.

Wilt u alleen een energielabel (de letter), dan kunt u via de overheidssite Perfectkeur selecteren als erkend deskundige. Wij controleren het label en melden het af.

Klik hier om energielabel voor woningen aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.