Vloerinspectie betonrot

Betonrot wordt het in volksmond genoemd. We hebben het dan over schade aan begane grondvloeren in woningen die tussen ongeveer 1965 en 1983 zijn gebouwd. Het gaat om de zogenaamde Kwaaitaal- of Mantasysteemvloeren. Door toevoeging van chemische middelen kan de wapening binnen vandaan worden “opgevreten”. Daarna gaat het roesten, brokkelt het beton af etc.

Vloerinspecties worden uitgevoerd conform CUR Aanbeveling 79 klasse 2. Dit betekent dat door twee zeer ervaren inspecteurs de schade en onderhoudsbehoefte van de vloer exact rib voor rib in kaart wordt gebracht.

Van de opbouw van de vloer wordt een plattegrond opgesteld, waarna per element en per rib de onvolkomenheden worden geregistreerd. Aanvullend worden zaken opgenomen die voor de uitvoering van de verschillende herstelmethodieken relevant zijn, zoals oplegruimte, de aanwezigheid van leidingen,
wapeningsreductie, betonschade in strekkende meters etc. Alle bevindingen worden in een duidelijk en uitgebreid inspectierapport verwerkt. Het is na deze inspectie en met dit rapport direct duidelijk wat de schade is en wat de bijbehorende herstelkosten zijn.

De betonrot inspectie

Het inspectierapport is nauwkeurig en objectief opgesteld. Het inspectierapport is conform CUR 79 klasse II en de herstelofferte conform BRL 2818 Het inspectierapport is voorzien van een herstelplan en prijsofferte. Voorstel voor herstel met 20 jaar garantie op gehéle vloer. Inspectierapport kan dienen voor het aanvragen offerte bij alle erkende herstelbedrijven. Ook voor het monitoren van uw vloer vormt het rapport een goed uitgangspunt.

Direct een afspraak maken voor een betonrotinspectie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.