Het belang van een bouwkundig rapport!

Als u een woning heeft gekocht of overweegt een woning te kopen, is een bouwkundig rapport geen overbodige luxe. Of het nu een woning betreft die pas 10 jaar oud is of het gaat om een woning die meer dan 40 jaar oud is of een monument. Ieder bouwperiode kent specifieke risico’s.

Lees over 10 meest voorkomende problemen.

Achteraf is lastig.

Wij zien in de praktijk veel zaken waar we achteraf bij betrokken worden, die vrij eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden. Mensen die een woning kopen en pas achteraf veel gebreken en zaken inzichtelijk krijgen. Achteraf is het echter buitengewoon moeilijk om alsnog schade of zaken te verhalen. Vaak wordt dit geprobeerd door gebreken als ‘verborgen gebreken’ aan te duiden, maar een gebrek aan een woning wordt juridisch niet zomaar gezien als een verborgen gebrek.

Lees meer over verborgen gebreken.

Aftrekbaar voor belasting.

Een goed bouwkundig rapport, kost u ongeveer 350 euro. Deze kosten zijn in veel gevallen ook nog eens aftrekbaar voor de belasting, waardoor de netto kosten van een bouwkundige rapportage nog eens veel lager zijn. Een investering die de kosten zeker waard zijn. Niet alleen komt u veel sterker te staan in eventuele onderhandeling, maar voorkomt een bouwkundige keuring heel veel zorgen achteraf.

Lees meer over een bouwkundige keuring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.