Badkamer- en Douchecelvloeren

Goede en duurzame watervaste aansluiting zijn van cruciaal belang. Dat geldt voor de vloer-/wandaansluiting en bijvoorbeeld voor het detail ter plaatse van een afvoerput. Gebruik daarvoor kimband of een glasvliesweefsel met bijbehorende afdichtpasta. Het tegelwerk waterdicht uitvoeren en afvoegen met waterdichte voegspecie. De voeg ter plaatse van de wandaansluitingen en die rondom de afvoer of het schrobputje met daartoe geëigende siliconenkitvoeg afwerken (dus niet met voegspecie).

Een betonopstorting geeft een goed watervast detail als basis voor nieuwe scheidingswanden. Zet scheidingswanden nooit direct op de houten vloer! Vloerdelen bij voorkeur verwijderen. Dek in verband met verstikkingsrisico bij handhaving van de vloerdelen deze nooit af met folie. Boor op regelmatige afstanden gaten in de vloerdelen om ventilatie te bevorderen en daarmee te bereiken dat de bestaande houten draagconstructie kan blijven “ademen”.


watervast

Badkamervloer met watervaste randaansluiting aan bestaand metselwerk

Problemen met voeg- en kitwerk!

Lekkage door slecht kitwerk of slecht voegwerk, kan ongemerkt een hoop schade veroorzaken aan de vloer onder een douche of bad.
Het vocht kan vanonder de douche- of badcel namelijk niet meer ventileren.
Door de combinatie van warmte en de vochtigheid ontstaat er een perfecte voedingsbodem voor houtrot of andere vervelende zaken zoals zwammen en schimmels.
Helaas is het niet altijd mogelijk om dit van buitenaf te zien. Middels vochtmetingen of
thermografisch/videoscopisch onderzoek is dit wel in beeld te brengen, zonder
dat er direct schade ontstaat.

Klik om een vrijblijvende prijsopgave voor onderzoek van uw vochtprobleem te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.