Perfectlabel

  1. Home
  2. Perfectlabel

Perfectlabel, méér dan alleen het energielabel!

Het Perfectlabel is een energielabel- en besparingrapport waar het ‘verplichte’ energielabel nog maar slechts een heel klein onderdeel van is. Het is een energiebesparingrapport op maat toegesneden voor de betreffende woning. Zo wordt het energielabel een item wat niet langer discussie oproept, maar werkelijk een toegevoegde waarde biedt tijdens het aan- en verkoopproces van een woning!

“Hoe maken we van het energielabel een positief aan- en verkoopargument en creëren we kansen om energie te besparen en maandlasten te verlagen”?

Om tot een goed product te komen hebben we de belangrijkste, bij de implementatie van het energielabel betrokken, partijen gevraagd om hun input te geven. Wij zijn er van overtuigd dat we op deze wijze, samen, tot een heel goed product zijn gekomen.

Méér dan een energielabel?

[checklist icon=”check” iconcolor=”#f2c40e” circle=”no”]
  • Echt op maat gesneden maatregelen voor een woning!
  • Bevat een uitgebreide binnenmilieurapportage!
  • Statistisch gegevens ter vergelijking en duiding van de uitslag!
  • Focus op directe verlaging van de vaste lasten van de koper!
  • Gemaakt door inspecteurs met een bouwkundige achtergrond!
  • Opnamegegevens komen standaard in het rapport!
[/checklist]

Echt op maat gesneden maatregelen voor een woning

De maatregelen die in het perfectlabel worden toegelicht zijn op maat gemaakt voor de specifieke woning, in tegenstelling tot de maatregelen die achter op het originele energielabel staan. Deze worden gegenereerd ook indien ze niet toepasbaar zijn in een woning. Dit wekt heel veel irritatie op en geeft onnodige ergernis. In het Perfectlabel wordt er duidelijk gemaakt welke maatregelen er relevant en interessant zijn om uit te voeren in uw woning. Ook wordt er voorzien van uitgebreide bouwkundig toelichting en adviezen bij deze, door de inspecteur beoordeelde, maatregelen.

Bevat een uitgebreide binnenmilieurapportage.

Er zijn twee hoofdoorzaken waarom er een binnenmilieurapportage is opgenomen binnen dit energielabel en -besparingsrapport.

[checklist icon=”check” iconcolor=”#f2c40e” circle=”no”]
  • 1. Het sluit aan bij het streven naar een verlaging van energieverbruik, daar er bij een goede beheersing van het binnenmilieu van een woning op eenvoudige wijze een groot voordeel is te behalen;
  • 2. In toenemende mate wordt het binnenmilieu van een woning bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Het is het gebied waar uiterst zorgvuldig moet worden gezocht naar een goede balans tussen gezondheids- en milieuaspecten.
[/checklist] Daar het bestaande woningbestand in toenemende mate is (na-)geïsoleerd, verandert het binnenmilieu van woningen. Bij na-isolatie verandert de situatie ten opzicht van de originele bouweigenschappen. Bij nieuwbouw wordt er dermate geïsoleerd dat er in feite geen sprake meer is van natuurlijk ventilatie. Dit in toenemende mate ontbreken van natuurlijk ventilatie heeft potentieel nadelige gevolgen op energieverbruik en gezondheid. Een optimaal binnenmilieu verhoogt tenslotte ook nog eens het gevoel van comfort in uw woning.

Statistische gegevens ter vergelijking en duiding van de uitslag

Met het energielabel kunt u woningen onderling vergelijken. Dan heeft u natuurlijk wel betrouwbaar vergelijkingsmateriaal nodig. Daarom treft u in het Perfectlabel uitgebreide informatie aan, die u een context geeft om de uitslag van het energielabel heen. U kunt de uitslag van het label vergelijken met de uitslag van energielabels van hetzelfde woningtype. Ook kunt u een vergelijk maken van de uitslag van het energielabel in vergelijking met woningen uit hetzelfde bouwjaar. Wij hebben ook bij iedere bouwperiode een toelichting gegeven op de originele bouwkundige staat van de woning en de huidige staat van de isolatie in vergelijkbare type woningen.

Focus op directe verlaging van de vaste lasten van de koper

Niet alleen wordt in het rapport inzichtelijk gemaakt wat de mogelijke maatregelen zijn om energie te besparen. Er wordt ook direct duidelijk op een rijtje gezet wat de te realiseren besparingen zijn. In het Perfectlabel richten we ons daarbij niet alleen op langere termijn besparingen, waar vaak dure bouwkundige ingrepen voor nodig zijn. Er wordt ook nadrukkelijk gekeken naar besparingen die direct in de woning zijn te realiseren. Eenvoudige maatregelen die niet direct bouwkundige van aard zijn. Directe bespaarmogelijkheden met een positief effect op milieu en zeer zeker ook niet onbelangrijk ook aan een directe verlaging van uw maandelijkse energiekosten.

Inspecteurs met een bouwkundige achtergrond

Een erg belangrijk punt, omdat voor de zuivere bepaling van het uiteindelijke energielabel wel degelijk bouwkundige knowhow is vereist. Standaard zaken als toegepaste isolatie, spouwmuren en andere energetisch gerelateerde keuzen, moeten bouwkundig worden beoordeeld wil er uiteindelijk een goed beeld ontstaan van de energieprestatie van de woning. Onze inspecteurs geven in het Perfectlabel zelfs een bouwkundige beoordeling als toevoeging aan de uitslag van het energielabel.

Opnamegegevens komen standaard in het rapport

Alhoewel we er echt alles aan doen om zorgvuldig te werken, blijven we mensen. En waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Daarom vindt u standaard de meest essentiële opnamegegevens in het rapport terug. Zo kunt u altijd nakijken of de belangrijkste data door de inspecteur goed is opgenomen en ingevoerd. Mocht er onverhoopt toch een fout zijn gemaakt door ons, dan leveren wij u natuurlijk kosteloos een verbeterd rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.