Laat een Meerjaren Onderhoudsplan uitvoeren door de experts van Perfectkeur.

Meerjaren onderhoudsplan

Als onderneming, VvE, vereniging of stichting heeft u jaarlijks te maken met onderhoud aan uw gebouw. Dat brengt kosten met zicht mee. Een Meerjaren onderhoudsplan (MJOP) is een voorwaarde om deze kosten te beheersen. Daarbij gaat het om onderhoudskosten op korte en op lange termijn.

  • 20+ jaar ervaring
  • Professioneel
  • Betrouwbaar

Meerjaren onderhoudsplan

Onze dienst

Meer over het Meerjaren onderhoudsplan

Image
Verplicht vanaf 1 januari 2028

VvE's moeten onderhoudsreserve opbouwen

De kapitalisatie, welke standaard bij elke MJOP (onderhoudsplan) wordt geleverd, kan tevens worden gebruikt om de hoogte van het reservefonds te bepalen, welke u als VvE verplicht bent om op orde te hebben.

Wat is een Meerjaren onderhoudsplan?

Ons Meerjaren onderhoudsplan (MJOP) bevat een gedetailleerde opsomming en onderzoek van alle onderdelen van uw VvE (vereniging van eigenaren), woning, bedrijf, kerkgebouw, schoolgebouw of welk ander pand dan ook, die onderhoud vereisen.

Op basis van een uitgebreid onderzoek ter plaatse wordt er vastgesteld wat de status is en welke onderdelen op welk moment onderhoud nodig hebben of vervangen dienen te worden. Tevens wordt op basis van de situatie vastgesteld in welke frequentie elk onderdeel onderhoud behoeft. Al deze gegevens worden gekoppeld aan een cyclus en een tarief per eenheid, strekkende of vierkante meter.

Op basis daarvan ontstaat er tevens een berekening van de te verwachten kosten over de komende jaren (tot  48 jaar). Vervolgens wordt er een jaarlijkse financiële reservering gegenereerd die voldoende is om aan de onderhoudsverplichtingen te kunnen voldoen. Zodoende kunt u de middelen reserveren om het geplande onderhoud uit te voeren zodat u niet voor onverwachte uitgavenposten komt te staan op het gebied van onderhoud.

Image
Altijd grip op uw onderhoud

Gebruik het MJOP online

Wij bieden u ook de mogelijkheid om uw Meerjaren onderhoudsplan online zelf bij te werken via het ‘MJOP online’, zodat u op elk moment de beschikking heeft over een actueel onderhoudsplan en indien gewenst zelf de mutaties kan bijwerken.

Deze handige online tool bieden wij aan in een abonnementsvorm. Wilt u hier meer over weten?

Vraag meer info aan

Dit is geheel vrijblijvend

Aanvullend

Wij bieden uitgebreide expertise voor uw vastgoedbeheer

Image
Technisch beheer

Van MJOP tot volledig onderhoudsbeheer

Via onze afdeling technisch beheer zijn de mogelijkheden voor onderhoudsplanning en de bijbehorende abonnementsvormen tot en met het complete technisch beheer van uw onroerend goed vrijwel ongelimiteerd.

Over onderhoudsplanning

Lees er meer over

Image
Voor ieder type vastgoed

Van kerk tot kantoorpand

Wij voeren MJOP’s uit voor de volledige vastgoedsector zoals:

  • VvE’s van appartementencomplexen
  • Scholen, kerken of zorginstellingen
  • Bedrijven en overig vastgoed

Vrijblijvende offerte voor
Meerjaren onderhoudsplan

Vraag hieronder uw offerte aan als u een MJOP wilt aanvragen. Wij vragen u vriendelijk wel alle gegevens goed in te vullen zodat wij u een passende aanbieding kunnen doen.

Voor gebouwen tot 8 appartementen hebben wij ook een wat beknopter onderhoudsplan voor een voordelig vast tarief. Klik hier voor meer informatie over dit beknopte onderhoudsplan voor kleinere vve’s.