NEN2580 Energielabel

  1. Home
  2. NEN2580 Energielabel

NEN2580 Energielabel voor woningen (Energieprestatiecertificaat)

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning en is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Het energielabel voor woningen loopt van A tot en met G. Het A-label is het energiezuinigst en het G-label het minst zuinig.

Het energielabel zegt iets over de isolatie van dak, muren, ramen en vloeren. Ook geeft het aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. Belangrijke informatie, want een zuiniger huis kan voor een lagere energierekening zorgen, is goed voor het milieu en biedt meer wooncomfort.

NEN 2580 meetcertificaat

NEN 2580 is een Nederlandse Norm (NEN) die de bepalingsmethoden vastlegt voor het meten o.a. de vloeroppervlakten en inhouden van gebouwen of delen daarvan. Het meetcertificaat wordt onder andere gebruikt voor een eenduidige bepaling van de maten, oppervlaktes en inhoud van woningen die te koop staan.

Het NEN 2580 Meetcertificaat geeft objectieve duidelijkheid over de oppervlakten van een woning of gebouw. Dit is belangrijk als het gaat om het bepalen van een huurprijs of om kopers en huurders een duidelijk vergelijk te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.