Wat zijn wrakkappelen?

Dat is uiteraard een beetje afhankelijk van hoe u ernaar kijkt…
Voor een melancholische romanticus zal het een prachtig sfeervol vervallen stukje van een woning zijn, waarvan je prachtige detailfoto’s kan maken en waarin je kan zien dat het leven soms ook juist weer zijn schoonheid laat zien in de momenten dat iets vervalt of verouderd.

Een enthousiaste historicus of een bevlogen archeoloog zal het misschien associëren met een Chinese tempel of de overblijfselen van de oude Azteekse beschavingen. De archeoloog zal het wrakkapelletje wille ontmantelen en kijken of het geheimen verbergt.

Vraag je het aan iemand die houd van reizen en cultuur dam zal deze zal er er de vormen inzien van Indonesische marktkraampjes of dat ene verlaten hutje tijdens hun reis door Montana waar ze zo heerlijk hadden geslapen.

Voor een bouwkundig inspecteur van Perfectkeur is het wrakkapel gewoon een bouwtechnisch probleem. Als we dit tegenkomen tijdens een bouwkundige keuring, dan lopen de kosten voor reparatie en vervanging hard op. Daarnaast zal deze alert zijn op eventuele vervolgschade die is ontstaan door lekkage en vochtproblemen. Ook het dakbeschot zal worden gecheckt, want dat kan hierbij te lijden hebben gehad en dat is een hele grote kostenpost mocht dat vervangen moeten worden.

Definitie dakkapel

Een dakkapel is een opbouw op een hellend dak waarin een raamkozijn is opgenomen en voorzien is van een dak en zijwanden, de wangen.

Definitie wrakkapel

Een wrakkapel is een zeer wankele opbouw, wat met veel moeite blijft staan op een hellend dak waarin een raamkozijn nog net vast blijft hangen door jarenlange vervorming en het geluk dat hout uitzet als het gaat rotten. Tevens is een wrakkapel voorzien van een ingezakt dak wat meestal flink lekt als het regent en zijn de zijkanten luchtig afgedicht met de zogenaamde zijwangen die zo rot en verweerd zijn dat ze de wind doorlaten wat dan weer een voordeel is omdat deze luchtige droge wind het rottingsproces in zijn geheel vertraagd.

[ujicountdown id=”Aftellen” expire=”2015/02/01 01:00″ hide=”true” url=””]

Meldingen ontvangen?

Wilt u voortaan een melding krijgen als er een nieuw verhaal, foto of filmpje wordt geplaatst?
[mc4wp_form id=”7816″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.