Dakbezakking!

Is het de nieuwste vorm van isolatie? Is het de meest moderne vorm van buitenarchitectuur? Of is het een buitenzinnige uiting van een kunstenaar die te lang in de plastic verpakkingen heeft gewerkt?

Je kunt zo je fantasie de vrije loop laten op een dergelijke situatie, maar als professional in de woningmarkt komt u deze situatie vast wel her en der tegen. Perfectkeur ging op onderzoek uit en vond deze bijzondere, nieuwe vorm van dakbedekking tijdens een bouwkundige inspectie.

In het geval van deze foto, ligt de rommel er net en is er nog niet heel veel schade ontstaan. Waarschijnlijk gaat deze klusser de boel snel opruimen en kan het dak zich weer herstellen. Maar we komen ook vele situaties tegen waarin daken als permanente opslagruimte wordt gebruikt, voor fietsen, deuren, afval, barbecues, bedden, stoelen, kasten en natuurlijk kratten bier.

Over het algemeen is dat geen goed idee. De dakbedekking wordt aangetast, het waait niet meer droog, de afwatering wordt verstoord en er ontstaat allerlei plantaardig en dierlijk leven. En als het zomers echt warm is, zakken de voorwerpen in de zacht geworden bitumen. In het slechtste geval gaat na een tijd het dak flink doorzakken en gaat de boel rotten en stinken…

… maar het levert wel een leuk plaatje op!

Meldingen ontvangen?

Wilt u voortaan een melding krijgen als er een nieuw verhaal of filmpje wordt geplaatst?
[mc4wp_form id=”7816″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.