Energieprestatie adviseurs

Energieprestatie adviseurs

Droom jij van een baan met veel vrijheid, uitdaging, afwisselend werk, zelfstandigheid, een auto van de zaak en vanuit huis werken? Zoek je een bedrijf met enthousiaste en gedreven collega’s die in een open en uitstekende sfeer samenwerken? Een bedrijf waar je jezelf kunt ontwikkelen, zowel in de verdieping als verbreding? Wil je jezelf inzetten voor een werkgever die je inzet weet te waarderen, het thuisfront niet uit het oog verliest en kwaliteit met professionaliteit combineert?

Lees dan verder, want we zijn op zoek naar energieprestatie adviseurs!

Perfectkeur zoekt

mannen zoals Sander

Functiebeschrijving

De functie van een energieprestatie adviseur is geknipt voor iemand met kennis van bouwkunde en/of installatietechniek. Het accent bij woningen ligt meer op het bouwkundige deel. Voor utiliteitsgebouwen is kennis van installaties een pré. Ben jij een vakman die zijn kennis graag deelt en het een uitdaging vindt om klanten advies te geven, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij kennen 2 varianten:

  1. EPA-W adviseur

Naast bouwkundige kennis is kennis van isolatietechnieken en installaties van belang. Hier is verdieping mogelijk tot Nul op de Meter adviseur (NOM-adviseur). Daarbij is kennis en toepassing van elementen, systemen en regeltechniek van groot belang. Heb jij die kennis niet, maar wil je je verder ontwikkelen, dan leiden wij jou graag op. Voor het NOM-gedeelte heb je MBO+ niveau nodig. Na een gedegen opleiding is het de bedoeling dat je zelfstandig woningen gaat opnemen om de energie index vast te stellen en/of een adviesrapport te schrijven. Belangrijk is dat je nauwkeurig woningen in kunt meten en de juiste samenstelling van gebouwdelen weet vast te stellen. Ook weet je voor een advies de juiste toepassing in te zetten. Communicatief weet je goed de balans te vinden tussen kritisch op je werk en klantgericht zijn.

  1. EPA-U adviseur

Omdat je met complexe situaties te maken krijgt, is HBO (niveau) installatietechniek of bouwkunde een voorwaarde. Vanzelf beschik je over actuele kennis van moderne en oudere technieken, meet- en regelsystemen en weet je dit op de juiste manier toe te passen. Vanwege je kennis ben je ook in staat om klanten een zinvol NOM-advies te geven en te begeleiden naar een NOM-woning. Na een gedegen opleiding is het de bedoeling dat je zelfstandig utiliteitsgebouwen gaat voorzien van een energie index. Daarbij voorzie je klanten desgewenst van een advies waarmee het gebouw energiezuiniger wordt. Vaak in overleg met de klant bepaal je de juiste aanpak. Goede communicatie is van belang om de verwachting van de klant te vertalen in een goed advies.

Vereisten

Vereisten op een rij:

  • Passie voor je vak
  • Communicatief vaardig
  • Klantgericht en kritisch
  • Rijbewijs B
  • HBO, bouw en/of installatie (pré)
  • Beschikbaar voor een fulltime jo