Wat gaat het nieuwe energielabel kosten?

Wat gaat het nieuwe energielabel kosten?

It giet oan! Wat gaat het label kosten? Dat is een van de meest gestelde vragen de afgelopen maanden!

Het energielabel wordt vernieuwd met een nieuwe rekenmethode, de zogeheten NTA8800. Dat heeft best veel consequenties. We noemen een aantal zaken die invloed hebben op de prijsvorming:

– Het niveau van de nieuwe opleiding is hoog. Dat houdt in dat het kennisniveau van de energielabeldeskundige meer aandacht vraagt. Begeleiding en training kosten meer tijd en geld.
– Er moet vanaf 2021 altijd een inspecteur ter plaatste komen in de woning. Het aantal gegevens dat moet worden opgenomen en ingemeten is erg groot en vraagt veel tijd.
– Er gaat meer tijd zitten in de voorbereiding, uitwerking en verplichte dossieropbouw door de energielabeldeskundige.
– Het auditregime is verzwaard, waardoor er meer audits uitgevoerd moeten worden, zowel interne als externe audits.
– Er zijn grote investeringen nodig bij bedrijven om zich voor te bereiden op deze nieuwe markt en zich te laten certificeren.

Wat gaat het label kosten bij Perfectkeur?

De prijs die wij hebben vastgesteld is € 299,- incl. BTW voor de consument.
Vanzelfsprekend zit daarin een leadvergoeding voor u als bemiddelende partij. Deze vergoeding kunt u ook als korting weggeven aan uw klant.

Wij zijn ons ervan bewust hiermee een hele scherpe prijsstelling te hebben gekozen. Dit voordeel kunnen wij bieden omdat we een groot marktaandeel hebben en lokaal sterk vertegenwoordigd zijn in heel Nederland.

Informatie aanvragen over de prijzen?

Wilt u informatie ontvangen over de prijzen, kortingen en vergoedingen zoals wij deze hanteren voor makelaars en andere zakelijke klanten? Vul dan even onderstaand formulier in. Wij sturen u de informatie per omgaande email toe.

energielabel2021, Groengekleurd, label2021, Perfectkeur actueel, Uitgelicht, Zakelijk

Wat kunt u als makelaar verwachten?