Energielabel voor woningen aanbieding

Een energielabel, verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning, biedt informatie over de mate van isolatie en energie-efficiëntie van een woning. Tegelijkertijd geeft het label ook suggesties voor mogelijke verbeteringen die zowel de energie-efficiëntie als het comfort in de woning kunnen verhogen.

Verplicht energielabel bij verkoop of verhuur woning

Vanaf januari 2022 is het een wettelijke verplichting om het definitieve energielabel te vermelden in commerciële advertenties wanneer een woning te koop of te huur wordt aangeboden. Niet voldoen aan deze verplichting kan resulteren in een boete opgelegd door het Instituut Leefomgeving en Transport (ILT).

Het specifieke energielabel dat hier wordt bedoeld, volgt de NTA8800 methode en is sinds 1 januari 2021 het enige officieel goedgekeurde energielabel voor woningen in Nederland. Het doel van deze verplichting is om potentiële kopers of huurders in staat te stellen om snel inzicht te krijgen in de energie-efficiëntie van een woning, wat bijdraagt aan bewustere keuzes op het gebied van energieverbruik en duurzaamheid.

Aandachtspunten

  • De prijs van het energielabel is € 299,- inclusief btw (alleen als u via deze pagina bestelt).
  • Prijzen tot 500m³ inhoud. Meerprijs is € 30,- incl btw per 100m³ extra.
  • NB: Wij hanteren zeer scherpe tarieven voor energielabels. Voor verhuurders, bulkopdrachten, grote en bijzondere objecten kunt u altijd een prijs op maat aanvragen. Mail daarvoor naar label@perfectkeur.nl

Opdracht geven voor
uw energielabel!

Veelgestelde vragen:

Per 1 januari 2021 is een energielabel verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Het betreft het enige officieel goedgekeurde Energielabel conform de zogenoemde NTA8800 methode. Vanaf 1 januari 2022 is het verplicht om de energieprestatie indicator, oftewel energielabelklasse, te vermelden in de advertentie in commerciële media bij verkoop of verhuur van een woning of utiliteitsgebouw.

Zoekt u een Energielabel voor uw zakelijk vastgoed? Klik dan hier voor informatie over energielabels in de zakelijke markt en bedrijfspanden.

Ja, per 1 januari 2022 is het verplicht om de energielabel-klasse te vermelden bij commerciële advertenties wanneer u uw woning wilt verkopen of verhuren. U riskeert als particuliere woningverkoper een boete van € 435,- wanneer u het definitieve energielabel niet vermeld. Voor bedrijven is de boete zelfs € 860,-. In 2021 werd het ontbreken van het energielabel gedoogd door een tekort aan energieprestatie adviseurs.

Zoekt u een energielabel voor uw zakelijk vastgoed? Klik dan hier voor informatie over energielabels in de zakelijke markt en bedrijfspanden.

Tijdens een afspraak op locatie neemt onze energieprestatie adviseur alle benodigde gegevens op conform de richtlijnen om een energieprestatieberekening te maken. Daarna werkt de ep-w adviseur alle verzamelde gegevens uit. Wij registreren het bij de centrale landelijke database en u ontvangt van ons het energielabel per e-mail.

De doorlooptijd van opdracht tot ontvangst energielabel is ongeveer 5 tot 10 werkdagen. Dit is afhankelijk per regio.

Wanneer u besloten heeft om uw woning te gaan verkopen of verhuren, is het verstandig om zo snel mogelijk een energielabel aan te vragen.

Technische Toelichting

Het energielabel is een echt hoofdbreker geworden voor de Nederlandse overheid. Sinds de eerste invoering, onder druk van Europese regelgeving, tot anno 2020 zijn er al diverse varianten de revue gepasseerd. Door de voortdurende kritiek vanuit consumentenorganisaties enerzijds en de Europese wetgever anderzijds is er nog steeds nauwelijks duidelijkheid op dit dossier. Inmiddels is er voor 2021 weer voor een nieuwe lijn gekozen. Vanaf I januari 2021 wordt ook het energielabel bepaald op basis van NTA 8800. Dit energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw. Daarnaast geeft het label inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van het gebouw.

De labelletter op het label wordt bepaald op basis van het primair fossiel energiegebruik in kWh per m2 per jaar (kWh/m 2 .jr). Het primair fossiel energiegebruik (EP2) is de totale hoeveelheid fossiele energie die gebruikt wordt voor verwarming, koeling, warm tapwater en ventilatie.

Vanaf I januari 2021 kunnen dus alleen labels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Deze methode wordt ook gebruikt voor nieuwbouw woningen. Het vaststellen van een energielabel doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase (www.ep-online.nl).

Woning kopen? Overweeg dan eens een Bouwtechnische Keuring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.