Depotakte / Bouwexploot

  1. Home
  2. Depotakte / Bouwexploot

Wat is een notariële depotakte van een (voor)opname?

Een depotakte is een bewijsstuk waarmee wordt vastgelegd op welk tijdstip een opname en een rapportage zijn gemaakt en opgesteld. Eenvoudigweg gezegd komt er een stempel van de notaris op uw rapportage, waarmee is bewezen dat het rapport er was op de datum van akte. Tevens bewaart de notaris de rapportage 30 jaar lang.

U kunt overwegen de rapportage te deponeren bij een notaris. Hiermee voorkomt u op een later tijdstip allerlei onnodige discussies over het moment van ontstaan van de eventuele schade aan uw vastgoed. Perfectkeur kan dit gehele traject tegen een scherp tarief voor u verzorgen. De kosten voor een depotakte inclusief het notariële transport en de gehele administratieve afhandeling bedragen € 175,00 inclusief BTW.

Wat is een bouwexploot van een vooropname?

Tevens is het raadzaam een bouwexploot te overhandigen aan de hoofdaannemer, eigenaar of andere verantwoordelijken voorafgaand aan de werkzaamheden. Een bouwexploot is een schrijven waarin vooraf de betrokkenen partij aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele schade achteraf. Bij opdracht voor een vooropname kunt een standaard brief opvragen om uw bouwexploot uit te brengen.

Overige informatie met betrekking tot voorkomen bouwschade

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu