Funderingsonderzoek Basis (visuele inspectie)

In een aantal gevallen is een funderingsonderzoek noodzakelijk. Bijvoorbeeld wanneer het grondwaterpeil is gedaald of gestegen. Of wanneer er door een andere reden zichtbare scheurvormingen voordoen in fundering, muren of ander metselwerk. Ook bij bijzonder extreme belastingen in het heden of verleden of bij een scheefstand groter dan 2% is een funderingsonderzoek aan te bevelen.

Perfectkeur adviseert, in verband met het voorkomen van te hoge kosten, meestal om te beginnen met een een basis funderingsonderzoek. Hierbij wordt bestaande scheurvorming herkend en geanalyseerd op ouderdom en eventuele activiteit. In veel gevallen volstaat een visueel onderzoek en kunnen de deskundigen van Perfectkeur door interpretatie van bovengrondse en omgevingsindicatoren opmerken of reeds aanwezige scheurvormingen, zettingen en verzakkingen wel of niet actief zijn en waar deze door worden veroorzaakt. Op basis van dit onderzoek brengen wij een advies uit m.b.t.  de staat van de fundering. Bij twijfel zal er worden doorverwezen naar specialistisch en/of uitgebreid funderingsonderzoek. Daar de kosten voor een dergelijk onderzoek zeer hoog zijn, loont het voor dit vooronderzoek als een soort van bouwkundig consult uit te voeren.

Prijzen funderingsonderzoek

Funderingsonderzoeken zijn er in verschillende varianten en prijzen. De kosten kunnen variëren van enkele honderden euro’s voor een visueel onderzoek tot enkele duizenden euro’s voor de uitgebreidere funderingsinspecties.

Is een verzakking actief?

Bij twijfel over de activiteit en of het inmeten van de snelheid van een bepaalde verzakking hebben wij andere producten. Kijkt u dan eens bij onze diverse vooropnamen / 0-metingen.

Klik hier voor de uitgebreide informatie over oorzaken van scheurvorming in gevels veroorzaakt door funderingsproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.