Asbestconsult: Niet-destructieve asbestinventarisatie

Een asbestconsult (voorheen type nul) is bedoeld bij de aan- of verkoop van een pand of woning. Een asbestconsult wordt meestal ook uitgevoerd voorafgaand aan een risicobeoordeling conform NEN 2991. Dit onderzoek wordt uitgevoerd om vast te stellen of er asbest aanwezig is in een gebouw dat nog in gebruik is.

Deze inventarisatie, ook wel bekend als quickscan, wordt uitgevoerd zonder destructief onderzoek. Het betreft een intensieve visuele beoordeling op de aanwezigheid van asbestverdachte materialen. Door middel van de rapportage kan er een kostenraming worden opgesteld. Deze kan gebruikt worden bij een eventuele overdracht. Dit onderzoek is niet geschikt voor het aanvragen van een sloopvergunning.

Perfectkeur voert het asbestconsult alleen uit voor woningen. Meestal in combinatie met een bouwtechnische keuring. In die vorm is het duidelijk een toegevoegde waarde. Voor alle specifiekere situaties en ´niet-woonobjecten´ raden wij aan direct een asbestonderzoek type-A uit te laten voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.