“Te koop, of niet te koop!?”

Deze variant op de bekende uitspraak ’to be, or not to be” van William Shakespeare speelde de afgelopen week door mijn hoofd toen ik een verhaal hoorde van een van onze inspecteurs.

Als bouwkundige inspecteur balanceer je altijd op de denkbeeldige dunne lijn tussen twee belangen. De verkopende partij ziet over het algemeen weinig gebreken aan de woning waar ze zoveel van houden en jarenlang in hebben gewoond en de kopende partij ziet vaak zoveel mogelijk problemen en kosten aan de woning die ze willen kopen.  Een lastige positie echter en soms gaat een van de partijen erg ver als het gaat om het onder druk zetten of verleiden van een van de inspecteurs. Ook de betrokken adviseurs aankoop- en verkoopmakelaar proberen soms het onderste uit de kan te halen om de onderhandelingen zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen

Uiteraard begrijpen wij deze belangen, maar wij zullen altijd onafhankelijk onze beoordeling geven in het bouwkundige rapport. Uiteraard is die ook niet altijd 100% juist, hoewel we daar wel ons best voor doen. Maar mochten wij een onjuiste beoordeling doen, dan kunt u altijd uw vragen en opmerkingen plaatsen bij onze bouwkundige helpdesk, waar een andere bouwkundige de situatie nogmaals zal beoordelen.

Wij zijn niet te koop!

Dit artikeltje is niet bedoeld om te klagen, want wij hebben het mooist vak van de wereld. Wel willen we begrip vragen voor het feit dat we soms erg eigenwijs lijken tijdens onze bouwkundige keuring. We proberen met alle ruimte voor vragen en opmerkingen uiteindelijk maar een ding te bereiken en dat is een reële en duidelijk beoordeling van de staat en toestand van een woning. Wij zijn echter, in tegenstelling tot de woningen die wij keuren, nooit te koop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.